Geschiedenis

Orizon West onstond in 2001 uit de fusie van twee West-Vlaamse bakkerijgrossiers: Bruneel NV en Vandekerckhove BVBA.

In 1953 onstond te Oostnieuwkerke het kippenbedrijf onder impuls van Paul en Paula Bruneel. Het bedrijf groeide uit tot een modern legbedrijf. In 1981 namen  Marc en Greta het bedrijf over en namen naast de eieren ook verwante artikelen op in het gamma. In de jaren die volgden groeide het bedrijf uit tot een volwaardige bakkerijgrossier.

paul.jpg

Te Emelgem, nu een deelgemeente van Izegem startte Omer Vandekerckhove in 1958 een groothandel in bakkerijproducten. Naast de BEBO producten werden ook tal van andere grondstoffen verdeeld, en vanaf 1962 na de bouw van de winkel, gerund door zijn vrouw Agnes ook een gamma kleinmaterieel en garniering. Koen en Hilde namen de zaak over in 1990 en verhuisden in 1994 naar Ingelmunster waar de winkel tot eind 2015 was gevestigd.

opasstart.jpg

Na een aantal jaren van samenwerking werd in 2001 besloten om de twee zaken te fusioneren. Zo groeide Orizon West verder uit tot een belangrijke speler op de markt in West- en Oost-Vlaanderen.

Sinds 2017 wordt ook de derde generatie van de familie Bruneel betrokken in het reilen en zeilen van het bedrijf. Op deze manier wordt de toekomst en de continuïteit van het bedrijf verzekerd. Terzelfdertijd heeft de familie Vandekerckhove Orizon West verlaten.